A Catalunya es parlen més de 300 llengües i bona part d’aquestes llengües es deuen parlar a Ciutat Vella. Els més joves dels seus parlants els trobem a les escoles i instituts. I és amb ells que hem volgut celebrar el dia internacional de la llengua materna.

Aquest és el tercer any consecutiu que fem l’activitat Fets de Llengües, coorganitzada amb el GLiDi, en la qual participen alumnes de 3r d’ESO de diversos centres de secundària del nostre districte. L’activitat, que es prepara a classe, culmina en un acte, que aquest any s’ha celebrat a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, consistent en la lectura d’autobiografies lingüístiques i de textos breus en llengües maternes dels participants.

Aquest any hi han participat tres centres de secundària, l’INS Miquel Tarradell, l’Escola Pia Sant Antoni i l’INS Milà i Fontanals. Entre els textos seleccionats per a la lectura o exposició, s’ha parlat en o s’ha parlat de llengües com l’amazic, l’àrab, el bengalí, el caixmiri, el guaraní, el gurmukhi, l’hindi, el haryanvi, l’ilocano, el marathi, el nepalès, el panjabi, el sànscrit, el sindhi, el tagal, l’urdú, el xinès, a més de llengües europees com el català, el castellà (amb les variants de l’Equador i de Colòmbia, el paisa), l’anglès, el francès i l’italià.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.