El 21 de febrer ha estat declarat per la UNESCO el Dia Internacional de la Llengua Materna i és un dia en què es recorda la necessitat de preservar la diversitat lingüística al món i la necessitat de defensar les llengües minoritzades.

Fets de llengües és una activitat que vol fer visible el gran nombre de llengües que es parlen a Ciutat Vella i reivindicar la riquesa que aquesta diversitat lingüística comporta. El mateix nom de l’activitat té una doble lectura que, en certa manera, condensa el sentit i el contingut de l’activitat: estem fets de llengües i expliquem fets relacionats amb les llengües.

Hi participen alumnes de 2n i  3r d’ESO de centres de secundària de Ciutat Vella, que escriuen textos en la seva llengua materna o expliquen el paper que juguen diverses llengües a la seva vida. L’activitat es desenvolupa a les aules i un cop cada curs, al voltant del Dia Internacional de la Llengua Materna, es fa un acte amb una representació de cada centre participant.

jacqueline-brandwayn-S8MSj5VzHxQ-unsplash

Qui ho promou?

Òmnium Ciutat Vella i el GLIDI (Grup de Lingüistes per la Diversitat), amb la col·laboració de centres de secundària de Ciutat Vella.

Voleu participar-hi?

Si voleu participar en aquesta activitat, voleu saber-ne alguna cosa més o voleu fer-nos arribar algun comentari, podeu escriure’ns a info@festdellengues.cat.