Un banquet molt especial

  • Tricia Laureano
  • |
  • Escola Vedruna Àngels
  • |
  • 2023-2024
diverses

Quan era jove vaig conèixer un noi en un salo-salo (banquet). Els dos estàvem menjant puto (postre filipí) i xurros. Es deia Dany i ell era el kuya (germà gran) de l’amigo (amic) de la meva ukht (germana). Durant el salo-salo (banquet) els dos no paràvem de mirar-nos i ens va començar a unir una kilig (sentiment romàntic) molt intensa.

Vaig decidir apropar-me i iniciar una conversa amb ell. Teníem moltes coses en comú, als dos ens agradava agay-ayam (jugar) videojocs i killka katina (llegir). La meva ammu (mare) coneixia molt al baba (pare) del Dani, ja que, quan eren petits, havien sigut molt amics. L’ammu (mare) em va dir que el Dani era un bon noi i que estava molt feliç de veure que ens enteníem.

Abans d’acomiadar-nos, li vaig demanar el seu número de telèfon i ens vam fer una yakipin (abraçada). Vam estar parlant durant unes quantes setmanes fins que ens vam decidir a veure’ns en persona. El Dani va portar el seu aso (gos), era molt bonic! El vaig convidar a dinar a un lloc on venien moltes empanadas (empanades) i pastissos de calabaza (carabassa). Des d’aleshores, ens trobàvem quasi cada dia fins que ens vam acabar enamorant. Ens vam dir mahal kita (t’estimo) per primera vegada el dia de Sant Valentí. Quan li vaig explicar a la meva ammu (mare) que teníem una relació em va dir ano? (què?) molt sorpresa, no s’ho podia creure.

Al cap d’un any de la relació, em vaig quedar embarassada d’una guagua (bebè)! El primer que vaig pensar va ser: “Tbr2di (déu meu) com li diré a la meva ammu (mare)?” Creia que la meva mare s’enfadaria molt, però, per sorpresa meva, es va posar molt contenta. Actualment, tinc la meva pròpia poribar (família), la meva anak (filla), la seva ate (germana gran) i aviat hi haurà un totoy (nen petit) que es dirà Daniel Junior. Qui m’havia de dir que en un salo-salo (banquet) trobaria tanta felicitat?

[Text elaborat en el marc de l’activitat «Regala’ns una paraula de la teva llengua», de l’Escola Vedruna Àngels. Creació literària a partir de diverses paraules «regalades» per altres alumnes en diferents llengües.]