Records

  • Erik Jenkinson
  • |
  • Escola Vedruna Àngels
  • |
  • 2023-2024
diverses

En una habitació hi ha un noi, és en Georgie. És l’anak (fill) de la seva ammu (mare), que és la Jacky Miller. I el seu baba (pare) és en Harry. L’habitació està fosca, sense llum. En Georgi encara està trist per la mort de la seva ate (germana gran). Recorda aquells dies, quan era un totoy (nen petit), i anaven a casa dels avis a recollir les síndires (síndries) i les calabazas (carabasses) del huerto (hort). Quan jugaven amb l’aso (gos) del seu millor a-mi-gooo (amic), tots els salo-salo (banquets) de Nadal amb la proibar (família) i molts més records…

Intenta oblidar el tema recordant aquells churros (xurros) que es va menjar fa tres dies, però això no canviaria res. Es posa a pensar en aquella kilig (sentiment romàntic) que sentia la seva ate (germana gran) per un noi de la seva classe, sempre s’enviaven cartes dient mahal kita (t’estimo). Què haurà sigut d’aquell noi?, pensa. S’asseu al llit. Entre la seva ammu (mare).

—Quan era una guagua (bebè) la teva ate (germana gran) estava gelosa de tu. Però et va agafar tant “carinyo” que ja no et podia deixar anar.

El Georgie respon amb un ano? (què?). L’ammu (mare) li explica els dies que cuinaven les empanadas (empanades), què feien junts ell i la seva ukht (germana) i quan anaven a agay-ayam (jugar) al parc del costat.

—Wldi diali (fill meu), és hora d’anar a fulog (dormir).

Es fan una yakapin (abraçada) i se’n van a fulog (dormir) mentre els records de la germana omplen els seus somnis.

[Text elaborat en el marc de l’activitat «Regala’ns una paraula de la teva llengua», de l’Escola Vedruna Àngels. Creació literària a partir de diverses paraules «regalades» per altres alumnes en diferents llengües.]