• INS Miquel Tarradell
  • |
  • 2021-2022

Em dic Yasmin Bouzmarni i vaig néixer a Barcelona, el nou de febrer de l’any 2007. Els meus pares són de Marroc, cada un d’un lloc diferent. Tots dos parlen més de sis idiomes; en canvi jo en parlo i n’entenc cinc: català, castellà, àrab, anglès i una mica de francès.

A casa majoritàriament es parla àrab i castellà, tot i que de vegades també català. Des de petita, la meva família m’ha parlat i ensenyat àrab. Però quan vaig començar a anar a la guarderia vaig aprendre el català. Una mica més gran ja sabia quatre idiomes, perquè a l’escola estudiava castellà, català i anglès.

A quart de primària em vaig adonar que a classe hi havia molta diversitat lingüística, per això anava aprenent una paraula que altra en panjabi, urdú o tagalo.

A més, sempre m’ha agradat el francès, per això algun dia espero aprendre a parlar-lo. També quan sigui gran m’agradaria viatjar a molts llocs, un d’ells França.

Finalment, vull dir que l’anglès no és una de les llengües que se’m dona més bé, ja que no la parlo molt, però a l’institut l’estic aprenent. En canvi, el castellà és una llengua que m’agrada molt perquè és molt fàcil d’aprendre i perquè m’agrada la seva poesia.