• INS Milà i Fontanals
  • |
  • 2023-2024

Em dic Sofia, tinc 15 anys, i des que vaig néixer a casa parlem català, així que és la meva llengua materna.

Penso que el català és una llengua molt bonica, però desgraciadament s’està perdent, ara hi ha molta més gent que parla castellà en comptes de català, això fa que sobretot a l’entorn de l’escola ja no s’escolti gairebé el català, només castellà i molt poques vegades altres llengües com l’àrab o el bengalí.

També parlo anglès des de primària, em sembla una llengua molt necessària, ja que es parla a quasi tot el món i és una forma de comunicar-se amb altres persones, també crec que és molt important ja que té molta història darrere i hi ha molta cultura diversa. També des de primària vaig aprendre a parlar el castellà, en aquell moment no l’utilitzava quasi mai si no eren a les classes de l’assignatura, però, ara és molt diferent. L’utilitzo molt en el meu entorn perquè tothom parla castellà, a l’escola, a les botigues, fins i tot la majoria dels meus amics; però a casa sí que parlem català.

Crec que el castellà és una llengua molt extensa i és molt interessant ja que depèn d’on estiguis d’Espanya té un accent o un altre, i això em sembla molt bonic.

A l’ESO vaig començar a aprendre l’alemany ja que a l’optativa l’aprenem, també és la segona llengua estrangera. Encara que el parli una mica, em costa perquè encara em queda molt per descobrir, tampoc l’utilitzo en cap moment del dia a no ser que toqui classe d’optativa, això pot fer que el meu nivell sigui més baix.

També m’agradaria aprendre japonès o coreà perquè m’encantaria anar a algun dia a visitar aquests països, des de ben petita que ha sigut el meu desig. Sé que son idiomes que tenen una escriptura diferent i que segurament trigaré molt en aconseguir-ho però ho voldria intentar.