• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2019-2020

Em dic Sandeep Kaur, sóc de l´India i la meva llengua materna és Punjabi que l’he après dels meus pares. Puc parlar moltes més llengües com català, castellà, anglès i hindi. Normalment em comunico amb la meva família en Punjabi, amb el meu germà i amics en castellà ja que em resulta més còmode.

Quan era petita vaig estudiar durant 4 anys a una escola d’India on em van ensenyar a parlar anglès i hindi. Als 7 anys, vaig venir a Barcelona on em va costar molt comunicar-me amb la gent perquè no els entenia res. Cada dia pels matins plorava perquè no volia anar a una escola on no entenia res i tampoc tenia amics. 

Vaig estar 2 anys amb dificultats de llengua però per sort sabia comunicar-me en anglès. Quan vaig arribar per primer cop a l’escola, a l’hora del pati volia anar urgentment al lavabo i els vaig dir (pipi) però cap professor m’antenia i cap d’uns minuts vaig anar sola corrents i em van esbroncat.

Al llarg de la meva vida sempre he tingut problemes amb la pronunciació perquè a casa normalment parlo punjabi i a l’escola català i castellà. Sempre m’ha agradat parlar anglès ja que és la llengua internacional i tinc un nivell bastant bo. 

Com estic envoltada de tantes llengües a poc a poc se’m va oblidant escriure la meva llengua materna per qual al estiu vaig haver de participar a unes classes durant 3 dias.

Quan vaig arribar a primer d’eso vaig començar a aprendre francès durant un any però em va resultar molt difícil ja que s’assembla amb el català però no em trobava molt còmode i al final al vaig deixar. 

Sóc una noia que pot parlar 5 llengües i a qui li agradaria aprendre moltes més. Vull saber comunicar amb la gent d’altres països sense tenir dificultats ja que en la meva vida he tingut molts problemes amb l’aprenentatge perquè aprendre les llengües no resulta una cosa fàcil.