Hey!

Em dic Patrick Gabriel, i parlo tres llengües amb fluïdesa: català, castellà, anglès. A més a més, domino dos idiomes més: l’ilocano i el tagàlog, ja que són les llengües que parla la meva família a casa. Aquest curs, a l’escola, estic aprenent una altra llengua, l’alemany, i ja sé parlar una mica. 

Penso que domino molt bé els idiomes que puc parlar, encara que amb l’anglès tinc algunes dificultats, no moltes perquè penso que el meu nivell és bastant avançat, però això no treu el fet d’equivocar-me a l’hora de parlar i escriure. També penso que podria perfeccionar més els idiomes que no parlo, però entenc una mica, per així entendre’ls més i en un futur poder comunicar-me.

La meva llengua materna és el castellà, però, a vegades, la meva família em parla en ilocano o tagàlog. Considero que tinc un bon domini amb el castellà, l’anglès i el català, per tant, soc trilingüe. A casa, visc amb els meus avis, el meu pare, el meu tiet, i el meu germà. Els meus avis i el meu pare van néixer a Pangasinan, Filipines, però com porten vivint aquí ja fa molt de temps, dominen el castellà bastant bé. És per aquesta raó que parlo quasi sempre en castellà.

 Jo vaig néixer aquí a Barcelona, per tant, he hagut d’aprendre el català i el castellà per obligació, ja que he estudiat aquí tota la meva vida. Quant a l’anglès, no sé d’on he tret el do de parlar-lo i entendre’l sense haver d’estudiar gaire. L’ilocano i el tagàlog els he après a casa, per la meva família. Gràcies a ells puc entendre’ls, però encara no els domino gaire com per poder parlar-los.

En un futur m’agradaria aprendre a parlar en italià, ja que em sembla un idioma bastant semblant al castellà i penso que seria fàcil aprendre’l. A més a més, la meva mare viu a Itàlia, i m’agradaria aprendre a parlar en italià per a quan hi vagi de viatge.