• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2023-2024

Hola, soc la Noha al Andaloussi, soc una nena de quinze anys que va a l’Escola Pia Sant Antoni.

Els meus pares són del Marroc, igual que els meus avis, els meus avantpassats eren d’Espanya, concretament de Granada.

Porto estudiant el castellà, el català i l’anglès des que vaig començar l’escola amb tres anys, tot i que l’anglès se’m resisteix una mica, el castellà el sé parlar perfectament i el català igual. M’agradaria aprendre altres llengües com per exemple el xinès i sobretot millorar l’anglès, ja que és la llengua més important, actualment tinc un embolic al cap perquè se’m “remenen” les llengües.

A casa parlo àrab, perquè quan era petita els meus pares me’l van ensenyar. Van utilitzar alguns mètodes com posar-me cançons o dibuixos animats perquè el pogués aprendre de pressa. Jo tenia un embolic, pel fet que havia d’aprendre les altres llengües a l’escola. També em van apuntar a diverses acadèmies per aprendre a parlar-lo, escriure’l i llegir-lo.

Per practicar l’àrab el que faig és que de vegades parlo amb els meus pares en àrab i, en general, cada estiu vaig de vacances al Marroc i el puc practicar amb la meva família.

L’àrab em sembla una llengua molt especial perquè és una llengua “difícil” de parlar i em sento afortunada de parlar-la des de ben petita.