• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2018-2019

Abans de començar faré una petita introducció, la meva mare i el meu pare no han nascut a Espanya i tampoc a Europa, ells han nascut al nord d’Àfrica, concretament a Algèria i per tant parlaven els idiomes natals, que en aquest cas serien l’Àrab i el Bereber, però els seus pares van estar presents durant la invasió que França va fer cap Algèria i per tant van imposar el seu idioma, el Francès per això la meva mare i el meu pare a l’escola van aprendre 3 idiomes: L’Àrab, El bereber i el Francès que després em van transmetre.

El 1996 el meu pare i la meva mare van decidir anar cap a Espanya per així tenir una millor qualitat de vida i des del 1997 fins al 2004 van aprendre les llengües de la ciutat a la qual volien anar, Barcelona.

Una técnica que la meva mare feia, era mirar videos amb subtítols en francès per anar identificant el que deien.

I quan ja van aprendre el Català i el Castellà van decidir tenir un fill i aquell fill seria jo, i quan vaig néixer em van ensenyar a casa l’Àrab, el Bereber, el Català, el Castellà i una mica de Francès.

A l’escola vaig poder millorar el meu nivell de Català i Castella. A p3 em van afegir un nou idioma, el qual és el més parlat del món, l’Anglès, idioma que actualment domino bastant bé, tot i que no arriba al nivell de Català i Castella que tinc.

Quan vaig arribar a cinquè dominava bastant bé totes les llengües menys el Francès, però es va afegir a l’horari escolar i allà va ser quan vaig començar a sentir-me bastant més còmode en aquella llengua. Vaig fer dos anys de Francès que eren cinquè i sisè.

Més tard, quan ja havia acabat la primària i estava a 1r de la Eso, ens van informar que la gent que tingués la capacitat d’incloure el Francès a l’horari escolar i jo vaig poder escollir i òbviament que vaig dir que sí i fins ara segueixo fent-ho actualment em sento molt més còmode a l’hora de parlar el castellà, el català, el francès i l’anglès amb amics i a l’escola, amb la família parlo l’Àrab i el Bereber però no les sé llegir ni escriure perquè la meva mare no em va dir d’aprendre-ho i no vaig ser tan constant.

Però vull aprendre molts més idiomes com el Japonès, Italià, etc. això em motiva a acceptar les oportunitats que la vida em dóna per seguir aprenent idiomes i una cosa em queda clara he après, estic aprenen i ho seguiré fent.