• Escola Sant Felip Neri
  • |
  • 2022-2023

Jo soc el Mac, i vaig néixer en un hospital de Tarragona, però sempre he viscut a Barcelona, Catalunya. La meva vida lingüística és simple: català, castellà, i anglès, però he començat a fer optatives de francès.

La meva família està dividida per tot Espanya. Per part del meu pare, tinc família solament a Badalona, però de part de mare, tinc família per tot Espanya. Els meus avis són com el centre de la família, i viuen en un poble molt a prop de Madrid, les meves cosines viuen a Galícia i els meus cosins vivien a Figueres, però molt recentment se n’han anat a Turquia. També tinc un tiet a Castella i Lleó, i l’altra part de la família a Múrcia (concretament a un poble anomenat Jumilla).

Les meves cosines, a Galícia, poden parlar gallec, i el seu espanyol és diferent en pronunciació, no en vocabulari. El meu oncle, el de Castella i Lleó, sap parlar una miqueta de lleonès antic, i una curiositat és que a les mandarines ell les anomena “mondarinas”. Els meus cosins que abans estaven a Figueres, poden parlar francès perfectament, una mica de català, i castellà, però el seu castellà no és gaire diferent del meu. Els meus avis originalment són de Múrcia.

En conclusió, soc una persona que pot parlar no més de tres idiomes, però que té molta família arreu d’Espanya, i he pogut conèixer molts accents i idiomes diferents (gallec, lleonès antic, madrileny i sobretot murcià).