• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2018-2019

Parlar de totes les llengües que entén i sap parlar la meva tieta Beatriz sempre és bona idea. Des de ben petita ha estat interessada, i no li ha sigut gens difícil aprendre noves llengües, i saber més sobre les cultures que hi ha arreu del món.

Ella, va néixer a Valladolid, igual que la meva mare i les meves altres dues tietes.

Des de petita, a casa seva, sempre s’ha parlat el castellà, ho parlava tant amb els seus pares, com amb les seves germanes, a l’escola… És el primer idioma que va aprendre i el que més domina.

Cap als nou anys, va aprendre a parlar francès a l’escola, sense cap mena de dificultats, a part, va fer classes privades. El seu pare, el parlava, el que va ser més fàcil.

A l’escola, també va aprendre l’anglès, va estar vivint a Anglaterra i també va fer classes privades. El meu avi sempre va voler que tinguessin un bon nivell en totes les llengües. A l’acabar l’escola, va continuar aprenent noves llengües, i noves cultures.

Va aprendre altres llengües com l’alemany i el portuguès, de les quals també va fer classes privades, i va estar quatre anys en el país respectiu. Quatre anys a Berlín, i quatre a Portugal.

Ella viatja molt, el que també l’ha motivat més a aprendre i li ha fet molt més fàcil, saber noves llengües. Uns anys més tard, va anar-se’n a treballar i a viure a Barcelona, on també va fer 2 anys de classes privades de català, i on va aprendre la llengua vivint aquí, escoltant-la i practicant-la.

A Barcelona, va continuar viatjant com ho havia fet sempre, i va aprendre una mica d’àrab, tot i que no molt.

Ara, fa classes de japonès, sap escriure’l, i està aprenent a parlar-ho tot i que és difícil. A part, també va fer un curs al Japó. Aquest nou idioma, el practica llegint manga i veient anime.

Les llengües que ha estudiat, les sap entendre i les sap llegir, i les parla tant amb la família, com en viatges, a la feina…

De les llengües en les quals se sent més còmoda, són el francès l’anglès i el castellà. Ella explica que el més estrany que li ha passat en el món de les llengües, va ser parlar en alemany, a Tailàndia, amb una noia xinesa.

Aprendre totes aquestes llengües, no ha estat gens fàcil. Per això, veure pel·lícules en versió original, llegir llibres, còmics, o simplement practicar-les, és el que fa que ella hagi après molt més ràpid, i que tot hagi sigut molt més fàcil. Així és com la meva tieta ha pogut saber una mica més de totes les llengües que hi ha al món.