• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2022-2023

Hola, soc en Rayful i tinc 15 anys, vaig néixer el 2 de juliol de 2007. Avui us explicaré els idiomes que en sé parlar i la meva llengua materna.

A casa parlem el Bengalí i el castellà, perquè el Bengalí és el nostre idioma i el parlem bé tots menys el meu pare. Encara que la meva mare ha nascut a Bangladesh parla bé el castellà, perquè ella va venir quan tenia 18 anys a Barcelona. La meva mare entén una miqueta el Català, però no el parla i el meu pare no parla bé el bengalí, ja que va venir a Barcelona quan tenia 7 anys.

El meu germà parla el bengalí, castellà, català i l’anglès. A l’escola a part d’ensenyar-nos el català i el castellà, també ens ensenyen l’anglès.

Amb tot això, els idiomes que entenc són: el bengalí, català, castellà, francès i una mica d’anglès. Entre l’anglès i el francès sé parlar millor el francès, ja que acostumo a escoltar música en francès i els altres idiomes els sé parlar bé i els entenc bé, però el que no sé fer és escriure en bengalí ni llegir-lo.

Des de petit la meva mare sempre ha estat insistent que aprengui a parlar una mica almenys el bengalí per comunicar-me amb la família. El català, el castellà els vaig aprendre aquí a l’escola i el francès el vaig començar a parlar també a l’escola a 5è i 6è de primària i des de llavors em vaig sentir atret per la música d’aquell idioma.

La veritat és que jo de trucs per aprendre idiomes no en sé, però crec que jo he arribat a aprendre’ls perquè els meus pares m’han ajudat des de petit i a l’escola igual.

Jo el bengalí el faig servir de vegades a casa, el castellà el faig servir quasi sempre per tot arreu, el català el faig servir a l’escola i el francès quasi mai el faig servir.

Jo em trobo còmode parlant en castellà i el bengalí, ja que van ser els primers idiomes que vaig aprendre i els que utilitzo més.