• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2023-2024

Em dic Mireia Ballesteros González, i ara explicaré la relació que tenen les llengües amb mi, quines sé parlar i quines m’agradaria conèixer més.

A casa meva sempre he parlat en català, però amb els meus avis materns català i castellà, i amb els meus avis paterns castellà.

Entenc, sé llegir i parlo el català, el castellà, l’anglès, una mica de francès i poc d’italià.

Porto aprenent català, castellà i anglès des de petita. Quan tenia 3 anys apunt de fer 4 em van apuntar a classes d’anglès, i les he continuat fent fins fa poc. A partir de 6è de primària vaig començar a estudiar francès a l’escola i encara l’estudio. I finalment l’italià el vaig començar a apreciar molt gràcies al fet de que la meva banda preferida té moltes cançons en italià i em va cridar l’atenció, llavors fa menys d’un any que vaig començar a aprendre italià amb ajuda d’una aplicació que es diu Duolingo, i encara que no s’aprèn de la mateixa manera que fent classes amb algun professional, t’ajuda a entendre l’idioma i a saber defensar-te una mica en la llengua.

He sigut capaç d’aprendre aquestes llengües seguint un truc que és anar practicant, no parar d’aprendre i estar oberta a oportunitats per adquirir i millorar el coneixement respecte la llengua com seria per exemple fer un intercanvi a un país on parlin aquests idiomes.

El català el faig servir a casa i el castellà l’utilitzo amb els meus avis i la meva familia llunyana. L’anglès i el francès els utilitzo a l’escola o de viatge i l’Italià si vaig de viatge. També utilitzo aquestes llengües quan algun desconegut pel carrer demana ajuda per trobar un carrer o demanar informació.

Amb les llengües que em sento més còmode quan parlo son el català, el castellà i l’anglès ja que son les llengües que domino. L’italià i el Francès, encara que m’agraden molt, no em sento tan comode ja que fa poc que les he començat a estudiar.

I aquestes son les llengües que sé parlar i m’agradaria conèixer més. Anima’t a aprendre nous idiomes que són molt interessants i utils!