• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2023-2024

Des de petita en casa els meus pares em van parlar i ensenyar a parlar el bengalí perquè som d’allà i actualment la llengua que parlo a casa és el bengalí, però utilitzem paraules del castellà també perquè els meus germans petits se senten més còmode parlant-lo i jo també, fem una barreja de les dues llengües.

A mesura que he anat creixent he après noves llengües com el català, castellà i anglès aquestes les sé parlar, entendre i també llegir perquè les vaig aprendre a l’escola. Fa anys el meu pare em va inscriure a una acadèmia d’anglès per improvisar el meu anglès perquè és molt important. També des de petita em van ensenyar l’alfabet àrab per poder llegir el Quran, venia un professor a ensenyar-me, per tant, sé llegir àrab. Quan viatjo a Bangladesh parlo bengalí, però només sé parlar-ho no llegir-ho, en canvi, si viatjo en altre país que no em sé la seva llengua allà parlo l’anglès.

Avui dia amb les llengües que em sento còmode parlant-les són el castellà i la meva llengua materna, el bengalí, és el setè idioma més parlat del mon i té 11 vocals i 39 consonants. En un futur m’agradaria aprendre francès perquè penso que és un idioma bastant bonic.