• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2023-2024

Jo he nascut a Espanya, però els meus pares són de l’Índia que és un dels països en el qual més idiomes es parlen. Per això sempre he estat envoltada d’idiomes, jo parlo 5 idiomes i conec persones que en parlen més.

Gràcies a la meva família i als meus amics he descobert que els idiomes són alguna cosa més que un llenguatge que ens ajuda a comunicar-nos entre nosaltres. Són una part de la nostra vida, la nostra cultura, una part de nosaltres.

En la meva llengua materna hi ha una frase molt bonica que diu: “aapamen vah badalaav hona chahiye jo aap duniya mein dekhana chahate hain”  i significa: “has de ser el canvi que desitges veure en el món”. És una frase dita per Mohandas Karamchand Gandhi, mundialment conegut com a pacifista. 

Aprendre un idioma nou pot ser una gran manera d’aprendre sobre noves cultures i comunicar-se amb persones que no parlen la nostra llengua. Parlar o entendre una altra llengua obre finestres, entre altres coses, a un nou món de literatura, cinema i música per entendre i gaudir. I també per a viatjar! 

Algun dia m’agradaria aprendre més llengües per poder comunicar-me amb més persones i ampliar el meu món.