• INS Milà i Fontanals
  • |
  • 2023-2024

Em dic Kashfi Ahmed, vaig néixer el 23 de juny del 2009 a Barcelona, i actualment tinc 14 anys. La meva relació amb els idiomes no és gaire fascinant, ja que crec que la meva experiència és força comuna. En total, sé parlar 5 idiomes: el català, el castellà, l’anglès, el bengalí i una mica de francès.

Per començar, la meva llengua materna és el bengalí, pel fet que els meus pares són d’allà, un país que està situada en el sud d’Àsia. Així que quan era petita el primer idioma que vaig aprendre va ser el bengalí.

A mesura que anava creixent, els meus pares em posaven dibuixos animats en anglès i castellà. A més a més, vaig tenir una professora que venia a casa meva per ensenyar-me anglès, també anava a una acadèmia on ella ensenyava anglès bàsic.

En iniciar la meva etapa escolar amb 3 anys, vaig adquirir la destresa lingüística per comunicar-me fluidament tant en català com en castellà. Després, quan vaig començar la secundària, vaig triar francès com a assignatura optativa, i així és com estic aprenent l’idioma francès. 

D’altra banda, quan era més petita, assistia a classes de l’Alcorà per aprendre a llegir en àrab. Tot i això, només vaig aprendre a llegir-lo i no sé parlar l’idioma.

En conclusió, puc parlar 5 idiomes i tinc el desig d’aprendre més idiomes per poder comunicar-me amb més persones, explorar el món a través dels viatges i submergir-me en noves cultures.