• IE Elisabets
  • |
  • 2023-2024

kamusta ka? (Com anem?)

Soc la Jazmine i parlo cinc llengües! Parlo i domino el castellà, català, anglès i tagàlog, per tant, soc multilingüe! No obstant això, les meves llengües maternes són el castellà i tagàlog.

La meva mare és d’un poble petit del Sud de Filipines, i per aquesta raó, normalment parlo amb ella en tagàlog, ocasionalment, en castellà. El meu pare és de Pangasinan, una província de Filipines, en un barri suburbà, i com que ell domina el castellà, jo li parlo en aquesta llengua, i, de vegades en tagàlog. Fora de casa, també parlo en castellà, català i anglès, poques vegades parlo en tagàlog, només quan hi ha un familiar que ve des de molt lluny.

L’anglès m’ha vingut naturalment, no sé com explicar-ho, però és com que ho he après des de petita per veure vídeos a YouTube en anglès i ara el domino. A més, tinc nocions d’una altra llengua: el mandarí. No soc tan bona amb la llengua, però sí que sé parlar una mica a un nivell de conversa, ja que la meva àvia és de Hong Kong i he après una mica de la cultura. Espero dominar el mandarí amb fluïdesa en només 4 anys.

A part d’això, en el futur, m’agradaria aprendre àrab i rus perquè m’interessa molt la literatura clàssica russa i l’àrab perquè he llegit alguns poemes traduïts composts per poetes àrabs, i va ser realment al·lucinant, els nadius em van dir que en àrab, els poemes sonaven molt més agradables i bonics, un exemple d’aquests poetes és Tarafa.

Dit tot això, el castellà sempre serà la llengua de cor, és la llengua que porto parlant des de ben petita i expressaré els meus sentiments amb comoditat amb el castellà.