• INS Miquel Tarradell
  • |
  • 2017-2018

Sóc Hazel, vaig néixer a Barcelona. La meva llengua materna es l’ilokano perquè els meus pares van néixer a Filipines. L’ilokano es la primera llengua amb la que em van parlar, després em van començar a parlar en tagalog, una altra llengua de Filipines.

Al cumplir 2 anys vam viatjar a Filipines per portar-nos a la meva germana gran, Angelica, cap a Barcelona, perquè els meus pares van decidir viure a Barcelona. Quan ens vam trobar a Filipines no ens podíem comunicar bé ja que em costava parlar en ilokano i en tagalog.

Vaig començar els meus estudis p3, al Milà i Fontanals, és allà on vaig “aprendre” a parlar català i castellà. Vaig continuar la primària a Milà i Fontanals, on vaig aprendre a parlar l’anglès. A la primària, la llengua que més m’agradava era el català perquè m’agradava l’accent al parlar-ne.

A casa els meus pares em parlaven en ilokano o tagalo, però jo els parlava en castellà ja que la meva mare va viure a Barcelona més de cinc anys. A l’actualitat, estic estudiant l’ESO a l’INS Miquel Tarradell. Es va afegir una nova llengua: el francès.

Crec que domino, avui ara, el castellà i el català, encara que l’últim em costa més. Voldria dominar a la perfecció la llengua anglesa. L’ilokano i el tagalo les tinc “abandonades” perquè, sincerament, no em sento còmode parlant-les i no en tinc ganes d’aprendre ninguna de les meves dues llengües maternes.