• Escola Sant Felip Neri
  • |
  • 2022-2023

Hola, soc en Bruno i vaig néixer a Sant Cugat del Vallès fa 15 anys. M’apassionen les llengües i en tinc una gran varietat d’experiències. Els meus pares són gallecs, però el castellà és la meva llengua materna. De petit, els meus pares em van parlar en castellà i em van ensenyar les normes bàsiques de la gramàtica i l’ortografia.

Quan vaig començar l’escola, vaig aprendre a parlar català. Al principi em va resultar difícil, ja que les normes gramaticals i l’ortografia eren diferents del castellà. No obstant, amb el temps vaig aprendre a parlar i escriure correctament en aquesta llengua.

A més, vaig començar a estudiar anglès a l’escola, una llengua que em va cridar molt l’atenció. Vaig ser molt perseverant en l’aprenentatge de la gramàtica i el vocabulari. També vaig assistir a classes particulars per millorar la meva pronunciació, tot i que l’acadèmia on anava ha tancat i ja no hi assisteixo.

A casa, parlo castellà, mentre que a casa dels meus avis, que són gallecs, es parla gallec tot el dia. Tota la meva família, excepte els meus tiets i el meu germà, són gallecs. Cada estiu, passo dos mesos a Galícia, on parlo el castellà i el gallec, encara que no practico gaire el gallec durant la resta de l’any.

Personalment, m’agradaria aprendre xinès o japonès per entendre millor alguns llibres, pel·lícules, sèries i “mangas”. Per la meva experiència, he après més de pressa a parlar el castellà i el gallec. Això vol dir que es pot aprendre més ràpidament escoltant i parlant que estudiant, encara que m’agradin molt les classes de l’Anna i la Mariona.