• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2023-2024

Hola, soc l’Astrid i vaig néixer el 26 de novembre de 2009 a Barcelona mentre que els meus pares van néixer a Filipines. Jo entenc tagàlog, però el sé parlar i escriure poc, això no vol dir que tots els que neixen aquí i tenen pares filipins no sàpiguen parlar i escriure tagàlog. Suposo que els meus pares van preferir que aprengués més castellà, anglès i català que no pas filipí. 

Als meus pares els parlo castellà i ells em responen en tagàlog. De petita em vaig acostumar a parlar castellà amb ells i amb la resta de família, amics, etc. L’escola era l’únic lloc on parlava català perquè me l’ensenyaven malgrat que jo seguia parlant en castellà.

Crec que va ser a l’escola on vaig aprendre l’anglès, però crec que els meus pares també me’n van ensenyar. Recordo que feia les classes normals d’anglès, però també tenia unes classes d’anglès com extraescolar. Ho van decidir els meus pares, després d’uns anys vaig decidir deixar-les. La cosa interessant és que l’anglès, malgrat que no m’encantava se’m donava bastant bé i hi tenia facilitat. 

Ara sé parlar català, castellà i anglès. No tinc molta fluïdesa amb l’anglès, però estic convençuda que si vaig a un altre país on el parlin podré entendre-m’hi. Estic començant a practicar més el tagàlog, però tinc inseguretats perquè puc parlar-lo, però no m’agrada el meu accent, és molt castellà i em fa una mica de vergonya. Penso que en el futur milloraré.