• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2023-2024

Els orígens de la meva família són realment interessants. El meu avi, José, és gallec, i la meva àvia, Montserrat, és catalana. La unió d’aquestes dues cultures ha estat una part molt important de la meva història familiar. D’altra banda, la meva altra àvia, Carmen, és sevillana, i el meu avi, Paco, és de Màlaga. Tot i això, el meu pare i la meva mare han viscut tota la seva vida a Catalunya fins que fa poc el meu pare va marxar als Països Baixos per treballar.

Jo també he viscut tota la meva vida a Catalunya i encara que vaig de vacances per veure la meva família tant a Sevilla com a Galícia mai no he après gallec, perquè a casa només parlo català.

Els idiomes que parlo són, el català i el castellà han estat llengües importants en la meva vida. A més, estic emocionada d’estar aprenent anglès a l’escola i en classes particulars amb un professor escocès. Una altra llengua que m’agradaria aprendre en el futur és l’italià, ja que Itàlia és un dels països que més m’agrada i en el que el meu pare ha passat molts estius per treballar quan era jove. Ell, sap italià i em pot ensenyar, també parla francès, anglès, castellà i català, com la meva mare.

Aquestes oportunitats d’adquirir nous idiomes em permeten viatjar i m’obren moltes portes cap al futur.

La combinació d’aquestes influències culturals i lingüístiques ha sigut molt important en la meva vida. Estic agraïda per la varietat de la meva família i per les oportunitats que tinc d’aprendre diferents cultures i llengües.