• INS Milà i Fontanals
  • |
  • 2019-2020

Em dic Ekta i tinc catorze anys. He nascut al Punjab (l’Índia). Ara fa vuit anys que estic a Barcelona, vaig venir aquí quan tenia només sis anys. Com que sóc de Punjab la meva llengua materna és punjabí. En tota la meva infantesa només vaig aprendre el punjabí, ningú a casa parlava l’anglès o hindi. Des de molt petita vaig aprendre a escriure i parlar el punjabí, l’escrivia molt sovint, perquè em semblava divertit.  

En el petit poble on jo vivia només hi havia una escola on s’ensenyava molt poc l’anglès. Després d’uns quants anys vaig canviar d’escola. La meva nova escola era molt més gran i molt més avançada en l’ensenyament. 

En les vacances d’estiu del 2010 vaig saber que vindria a Catalunya. Aquell any anava a 3r de primària, jo no volia venir aquí perquè volia acabar 4rt, ja que podria aprendre a escriure l’hindi. 

Vaig arribar a Catalunya el juny del 2011. Com que eren vacances d’estiu no vaig poder trobar plaça a cap de les escoles. Al setembre vaig anar a l’escola Francesc Macià, que està a plaça Espanya. Els meus primers dies allà no em van agradar gens perquè no tenia amics i sobretot no entenia res del que els altres parlaven. En aquella escola vaig fer el segon amb aula d’acollida. 

Després vaig canviar a una altra escola que estava més a prop de casa meva, l’escola Drassanes. Allà vaig començar tercer a l’aula d’acollida. Em va agradar molt la classe d’allà, en un any ja entenia una mica l’idioma, però encara no sabia diferenciar entre el castellà i català. El tercer i el quart el vaig fer a l’aula d’acollida. A mida que els mesos passaven entenia i parlava el català. A meitat de quart, vaig sortir de l’acollida. Tots els meus companys parlaven en castellà i jo parlava català. Però a mida que vaig fer amics, vaig acostumar-me a parlar castellà. I així vaig completar la primària. 

Al 1r d’ESO vaig fer moltes amigues, moltes de les meves amigues estaven connectades a les xarxes socials, per això jo també vaig crear una compte d’Instagram. Em va semblar molt divertit. Després vaig passar a segon de secundària. Entre primer i segon havia après i millorat molt el meu anglès, gràcies a les xarxes socials. Quan vaig passar a tercer a finals de setembre i principis d’octubre em vaig apuntar a classes extraescolars per fer italià a l’institut. Les classes es feien cada dijous, dues hores, però em vaig desapuntar de les classes perquè no tenia prou temps. Per això entenc l’Italià una mica. Des de molt petita m’agrada aprendre nous idiomes i m’agradaria molt aprendre el francès.