• Escola Sant Felip Neri
  • |
  • 2022-2023

Em dic Kai Ford i parlo anglès, català, castellà i francès, i llevat de la meva mare, que sap parlar castellà i francès, ningú més de la meva família parlava un altre idioma que no fos l’anglès.

Vaig néixer als Estats Units, a Houston, Texas, i vaig viure a Austin des dels dos fins als onze anys. De petit, en cap moment vaig pensar que en el futur aprendria més idiomes, però quan vaig començar cinquè de primària, la meva mare em va dir que aniríem a viure a Barcelona. No em va sorprendre gaire perquè tenim família espanyola. El que em va sorprendre va ser que a Barcelona es parlés català, un idioma que no sabia que existia.

En comptes de posar-me en una escola internacional, em van posar en una escola on parlaven català, principalment per integrar-me més ràpid i aprendre amb més rapidesa l’idioma. Vaig arribar a Sant Felip Neri i em van posar a sisè pel meu nivell de coneixement. Al començament, vaig aprendre les paraules i frases bàsiques del català amb facilitat, amb l’ajuda de la meva tutora i els companys de la classe. Anava tot molt bé fins que va arribar la quarantena. Durant la pandèmia, les meves classes de català es van aturar i vaig oblidar la majoria del vocabulari. Tot i així, en aquell moment vivia en un pis on el balcó quasi tocava el dels veïns, els quals només parlaven castellà i ells em van ensenyar frases curtes i el bàsic per poder-me comunicar i expressar-me mínimament.

Al principi de segon d’ESO, ja tenia un bon nivell de català i també vaig aprendre castellà a l’escola. També vaig fer uns amics de fora de l’escola, i aquests amics em van ajudar molt a parlar amb fluïdesa en castellà. Al final de segon, vaig poder parlar amb facilitat en català i castellà i a fer les mateixes classes que els altres companys. Aquell any també he començat a fer francès.

En conclusió, ha sigut difícil, però una bona experiència aprendre aquests idiomes gràcies a la meva escola, Sant Felip Neri, als meus companys i als amics. Estic molt orgullós del que he après, i estic segur que el meu coneixement de llengües em servirà molt pel futur.