• Escola Pia Sant Antoni
  • |
  • 2023-2024

A la meva família sempre s’ha parlat castellà i de vegades un poc de català, però des de sempre parlo castellà a casa. En general, entenc, parlo i sé llegir 3 llengües, el castellà, el català i l’anglès, però també entenc i sé llegir una mica de portuguès.

El castellà el vaig aprendre escoltant-lo a casa des de que era petita i en l’escola, el català i l’anglès el vaig aprendre en l’escola i el portuguès vaig entenent algunes coses perquè la meva madrastra és del Brasil i quan anem a visitar-la sento a tota la gent parlar portuguès i em vaig quedant amb algunes coses de la llengua i també entenc portuguès perquè és molt semblant al català i algunes paraules es diuen igual com bona nit.

La primera paraula que vaig aprendre en portuguès és bonitinho perquè la meva madrastra sempre ho diu, significa que alguna cosa és bonica. M’agradaria parlar portuguès i entendre molt més, perquè cada any anem al Brasil, i m’agrada molt el país, el menjar, la seva cultura i el seu idioma, per això cada cop intento aprendre més. Amb els meus amics i familiars parlo castellà perquè és la llengua en la qual més còmoda em trobo parlant, quan vaig al meu poble parlo català perquè el meu poble és de Girona (Blanes) i tothom parla català, però aquí a Barcelona no parlo molt el català perquè quasi sempre em parlen en castellà.