• Escola Sant Felip Neri
  • |
  • 2022-2023

Soc l’Hugo Ríos i vaig néixer a Barcelona. Visc amb el meu pare, la meva mare i el meu germà. La meva mare és Andalusa, ella va néixer a Granada, d’on és tota la seva família, i per tant parlen en andalús. Moltes vegades els andalusos es “mengen” les lletres finals de les paraules. A part d’aquesta diferència, hi ha paraules que són totalment diferents com és el cas de “sape”, que ho interpreten com a gat.

La meva llengua mare és el castellà, el meu castellà està una mica influenciat pel castellà andalús causat per l’accent de la meva mare. A l’escola sempre he parlat en català, per la qual cosa el meu coneixement de la llengua s’origina a l’escola. Porto molts anys parlant en català i com la majoria de temps estic a l’escola, aquest m’és igual de còmode de parlar que el castellà.

Des de petit he estat estudiant i parlant en anglès, sigui a dins de l’escola o en extraescolars. Després de tots aquests anys, he adquirit un coneixement de la llengua notablement elevat i estic molt acostumat a parlar-la i escoltar-la. M’agrada molt aprendre coses noves fora de l’escola (matemàtiques, geografia, ciència…) i sempre ho faig en anglès, ja que els recursos que es poden trobar a internet són molt abundants.

Actualment, curso 3r d’ESO i des de fa un any estic aprenent francès a l’escola i fora d’aquesta. Encara em queda molt per aprendre, però el llenguatge ja em sona familiar i estic acostumat.

En un futur m’agradaria aprendre xinès mandarí i ja estic començant. Aquest idioma m’interessa perquè és un dels més parlats arreu del món i em pot resultar molt útil.

En conclusió, parlo tres idiomes amb fluïdesa, anglès, castellà i català, i a part d’això, parlo una mica de francès. El meu castellà està influenciat pel dialecte de la meva mare, i en un futur m’agradaria aprendre xinès.