• INS Milà i Fontanals
  • |
  • 2023-2024

Jo em dic Ágata Lukács, tinc 14 anys, vaig néixer el 2 de novembre i des que era petita parlo castellà amb la meva família i amb la gent del meu entorn, és la meva llengua materna i l’utilitzo perquè la meva família la parla a casa i on vaig néixer (Xile) la gran majoria de gent el parla.

Després, quan vaig entrar a l’escola, vaig aprendre el català i el sé parlar bastant bé, però no faig servir gaire, només l’utilitzo a l’escola i quan la gent es dirigeix a mi en català. El català també és una llengua que parlo des d’una curta edat.

També, des que era petita a l’escola em van ensenyar l’anglès i ara el sé parlar bastant bé, però òbviament cal que el millori perquè no és perfecte. Vaig fer vàries extraescolars d’anglès per millorar-lo, ja que la meva família opina que és molt necessari per a la vida en general.

Quan vaig entrar a l’institut vaig escollir l’alemany, i ara sé la gran part de les coses bàsiques de la llengua alemanya i sé comunicar-me bastant en el més bàsic i cada any aprenc coses noves en alemany.